У Києві знову виставили на аукціон майно заводу "Електронмаш"

Нові торги відбудуться цього тижня

У Києві знову продаватимуть майновий комплекс столичного державного підприємства "Електронмаш". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Повторний аукціон з приватизації столичного заводу "Електронмаш" відбудеться у четвер, 27 січня. Єдиний майновий комплекс державного підприємства зареєстрований у Києві на вулиці Кільцева дорога, 4. Гарантійний внесок з учасника торгів складає понад 6,5 мільйона гривень.

Ціна приватизації майна столичного заводу "Електронмаш" стартуватиме з понад 65,6 мільйона гривень. Об’єкт аукціону включає 37 одиниць зареєстрованої нерухомості, серед яких база відпочинку, склади, корпуси лабораторії, прохідної, конференц-залу, їдальні на понад 1,3 тисячі місць, а також ще низка будівель.

Загальна площа нерухомого майна складає понад 110 тисяч квадратних метрів. Окрім столиці, нерухомість розташована на трьох земельних ділянках загальною площею понад 18,6 гектара у населених пунктах Петропавлівська Борщагівка у Києво-Святошинському районі та у Дзвінкове Васильківського району Київської області, а також у селищі Соколівка у Козелецькому районі Чернігівської області.


У Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" міг стати приватною власністю ще у листопаді. Під час онлайн-аукціону завод продали майже у 14,5 раза дорожче від стартової ціни. Проблеми виникли й із приватизацією заводу "Більшовик", на який мали плани як бізнесмени, так і столична влада. У Києві планують добудувати на ділянці підприємства транспортну розв’язку. Наприкінці минулого року будівництво естакади на Шулявському мості анонсував мер Києва Віталій Кличко. Для цього планували викупити у нового власника заводу "Більшовик" п’ятий цех.

У торгах за приватизацію заводу "Електронмаш", які тривали кілька годин, брали участь 22 компанії. Стартова ціна торгів була визначена у розмірі 66,7 мільйона гривень. Аукціон відбувався у три етапи. Переможцем за результатами торгів визнали ТОВ "Лортен Груп". Це підприємство мало б отримати майновий комплекс "Електронмашу" за 970 мільйонів гривень. Раніше завод "Більшовик" продали лише на 40 мільйонів гривень дорожче.

Засновник корпорації Kadorr Group Аднан Ківан вважає, що "Більшовик" можна було продати значно дорожче, а приватизація цього підприємства готувалася під конкретного забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віталій

25 січня 2022, 18:42

Коротше завод (а точніше власне землю) купили майже за мільярд. І замість промисловості будуть ліпити там типові зехрущоби чи то на 35 чи на 42 поверхи. Вийде принаймні 100 будинків по 1500 квартир в кожному. Нехай вартість однієї квартири буде 40 тисяч (при рентабельності на матеріали й будроботи в 2.5 тисячі на квартиру. Тобто 150 тисяч квартир. Вони на цім зароблять 5.9 мільярда доларів. Або якщо в гривнях то вийде 166 мільярдів гривень. Рентабельність зверх 80 000 процентів й грошики тре заникати в офшори як то зазвичай водиться. Й дулю під ніс державі а не податки, чи не так панове? Також як водиться. Ну а прості люди нехай сосуть лапу. Також дулю їм під ніс, а не промисловість, високооплачувані місця й достойний рівень життя. Також як водиться. І нехай далі популісти на виборах вішають лапшу на вуха. А не подобається- тупо здихайте або емігруйте. От така мораль цієї бувальщини з теперішніх українських реалій...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися