"Київводоканал" готовий показати слідчим закуплені насоси, діставши їх зі свердловин

У підприємстві розповіли про чергові обшуки

Столичні правоохоронці продовжують проводити слідчі дії у "Київводоканалі" через підозри одного з контрагентів у фіктивності. Про це розповіли у комунальному підприємстві, передають "Коментарі".

В водоканалі Києва повідомили, що минулого тижня слідчі оглянули склади комунального підприємства та отримали усі запитувані документи. Підставою обшуків стала ухвала слідчого судді, в якій зазначалось, що огляд проводили для виявлення документації інших підприємств на підтвердження походження наявного товару на складах.

"Однак, під час проведення огляду слідчі шукали насоси марки Grundfos у кількості 16 штук, які наразі вже встановлені на артезіанські свердловини "Київводоканалу", — заявили у підприємстві.

В водоканалі наголосили, що закупівля цих насосів відбувалась відкрито через систему Prozorro, а правоохоронців інформували про те, що насоси вже знаходяться в експлуатації. Щоб довести це, "Київводоканал" пропонував надати слідчим доступ на об`єкти підприємства для проведення огляду.

"Ми готові навіть дістати всі насоси по черзі із свердловин, щоб слідчі могли переконатись в тому, що обладнання було поставлене, встановлене і наразі вже використовується за призначенням. Більше того, ми навіть самі дістали один з насосів для огляду і звірки, що зафіксували на фото та відео, де видно серійний та паспортний номер обладнання. Усі матеріали були одразу ж передані слідчим", — повідомили у комунальному підприємстві.

У "Київводоканалі" додали, що слідчі можуть відвідати усі артезіанські насосні станції і провести огляд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український парламент затвердив урядову програму "Питна вода України" на 2022-2026 роки, яка дозволить комунальному підприємству "Київодоканал" реалізувати низку важливих проєктів. Програму фінансуватимуть із державного бюджету України, за рахунок коштів місцевих бюджетів та субвенції на виконання інвестиційних проєктів. Підприємство подало на реалізацію в рамках програми дев’ять об’єктів водопостачання та водовідведення у Києві. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві глобальною проблемою є забруднення Дніпра й інших водойм залишками нафтопродуктів, які потрапляють до головної річки країни та інших водойм через незаконні врізки у каналізаційні стоки. Зараз у Києві налічується понад 4 тисячі кілометрів інженерних мереж дощових каналізацій, з яких лише близько 600 кілометрів знаходяться на балансі комунального підприємства "Київавтодор", а решта — поза балансом. 

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися