У Києві до боржників за опалення застосовують санкції

Подробиці нагадали у мерії столиці

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" застосовує до злісних боржників санкції у вигляді нарахування на борги за теплоенергію 3% річних та інфляційних втрат. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними підприємства, у Києві частина місцевих мешканців свідомо накопичують борги за опалення та гарячу воду. Деякі кияни, зокрема власники житла із площею 100 квадратних метрів та більше, не користаються можливістю зробити реструктуризацію заборгованості. Такі споживачі мають тривалий термін заборгованості за комунальні послуги.

У комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" нагадали, що з літа на борги злісних боржників нараховують 3% річних та інфляційних втрат. Такі кроки вимушені, але законні, наголосили у КП "Київтеплоенерго". Санкції до боржників мають допомогти комунальникам Києва у проходженні опалювального сезону в умовах газової кризи. Киянам нагадали, що після підписання угоди реструктуризації боргу нарахування 3% річних та інфляційних втрат скасовуються.

Нагадаємо, заступник мера Києва Петро Пантелеєв розповів про райони Києва, де найбільше проблемних питань щодо старту опалювального сезонуВін також поінформував, чи вистачить Києву ресурсів, щоб не підіймати тарифи на опалення для населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних і релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, чому у Києві можуть повернути віялові відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися