У Києві викрили компанію, яка продавала програми для взлому месенджерів

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві працівники ІТ-компанії налагодили незаконну торгівлю спеціалізованим програмним забезпеченням. Про це повідомили у Службі безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

Столичні підприємці продавали програми, які дозволяли віддалено отримувати інформацію з електронних пошт користувачів та меседжерів популярних соціальних мереж — Viber, Telegram, Facebоok, WhatsApp, Іnstagram та забороненої в Україні мережі "Вконтакте". Працівники київської ІТ-компанії продавали це програмне забезпечення приватним підприємствам начебто для запобігання витоку службової інформації. Окрім того, вони планували його реалізацію й державним установам.

Експертизи визнали програмне забезпечення спеціальними технічними засобами для негласного отримання інформації. Під час обшуків в офісі ІТ-компанії вилучили документи, листування та чорнові записи із доказами протиправної діяльності. Двом фігурантам кримінальної справи повідомлено про підозру у незаконному збуті та використанні спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Нагадаємо, у Києві викрили рекламну агенцію, яка роками проводила пропагандистські кампанії для представників окупаційної влади Донбасу та Криму. Працівники фірми розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в окремих районах Донецької та Луганської областей, окупаційному Криму та поширювали через місцеві ЗМІ. У розроблених рекламниками матеріалах були явні заклики до розколу та федералізації України.

Окрім того, у Києві росіянин та високопосадовці "Укрзалізниці" налагодили схему закупівлі запчастин для перевізника з окупованого Донбасу. У столиці через підконтрольне громадянину РФ підприємство посадовці "Укрзалізниці" купували неякісні комплектуючі для поїздів. Ці запчастини виготовляли на окупованій території Луганської області. Експертиза встановила, що ця продукція могла призвести до пошкодження контактної мережі української залізниці вартістю понад три мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Схему постачання неякісних продуктів організував підприємець із Полтавської області. Експерти встановили, що частина товарів не відповідала санітарним вимогам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили російські компанії, які постачали в Україну мінеральні добрива та не сплатили податків на понад мільярд гривень. За даними української спецслужби, щоб ліквідувати незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив російського виробництва у Києві провели обшуки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Goodwine

21 жовтня 2021, 23:56

Ни о чём Никакой конкретики, никаких названий, ни что за эксперты (не деда Фёдор ли, из соседнего подъезда?), ни как работают программы. Всё в общих чертах, кроме того, что СБУ - молодец Статья-пугачка и дешевый пиар для СБУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися