У Києві викрили шахрайський call-центр: подробиці (ВІДЕО)

Оператори видавали себе за банківських працівників

У Києві працював незаконний call-центр, оператори якого видавали себе за працівників банку. Про це розповіли у Департаменті кіберполіції Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, шахрайський центр створили двоє мешканців Київської області. До роботи в ньому залучили п'ятнадцять операторів. Вони за розробленою інструкцією телефонували людям та представлялися банківськими працівниками та співробітниками поліції. У розмовах заявляли про блокування банківських карток, пропонували відкрити нову або збільшити ліміт кредиту. Таким чином шахраї випитували конференційну інформацію, а гроші переводили на власні рахунки.

Щомісяця організатори схеми "заробляли" 1,5 мільйона гривень. Гроші зі своїх підставних банківських рахунків переводили у криптовалюту. За місцем розташування call-центру провели обшуки. Правоохоронці вилучили сервери, комп’ютерну техніку та інші речові докази. За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження. Організатором схеми загрожує від п’яти до дванадцяти років тюрми. Коло потерпілих ще встановлюють, зазначили у Департаменті кіберполіції Нацполіції України.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області викрили спробу незаконної приватизації гідротехнічних споруд та землі на березі Дніпра. Приватизувати намагалися дванадцять ділянок у прибережній зоні. Вартість майна оцінюють у понад чотири мільярди гривень.

Нагадаємо, що до Київській області намагалися ввезти обладнання підсанкційного підприємства. Електротехнічне обладнання було вироблено в Росії. На цього російського виробника в Україні накладені санкції. Окрім тогопрацівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Схему викрили контррозвідники СБУ. 

Дивіться також відео, як  міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися