У Києві для нелегалів підробляли посвідчення дипломатів (ФОТО)

"Липові" документи коштували недешево

У Києві викрили масштабну схему підробок посвідчень Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), якою встигли скористатись сотні нелегальних мігрантів. Про це розповіли у Службі безпеки України та у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними СБУ, транснаціональне злочинне угруповання за гроші надавало послуги з виготовлення "дипломатичних" посвідчень для нелегального перетину кордонів. Підробляли документи представників моніторингової місії ОБСЄ. Цими послугами користались вихідці з країн з підвищеною терористичною загрозою, зокрема — з Близького Сходу.

Іноземці використовували підроблені посвідчення дипломатів для уникнення прикордонного та митного контролю у різних країнах. Шахрайську схему організували кілька мешканців Києва. Для цього кияни зареєстрували дві громадські організації та створили схожий на офіційний сайт ОБСЄ. За одну підробку "клієнти" сплачували 1500 євро.

У столичній прокуратурі повідоми, що під час спецоперації затримали у столиці учасницю угруповання коли вона передавала іноземцю фейкове посвідчення. Жінці оголосили підозру у двох шахрайських епізодах.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання учасників схеми та у місцях виготовлення підробок. Були вилучені комп’ютери, підроблені документи та фальшиві печатки, а також інші речові докази. Триває досудове розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві працював шахрайський call-центр. Його створили двоє мешканців Київської області. До роботи залучили 15 операторів. Вони телефонували людям та представлялися банківськими працівниками та співробітниками поліції. У розмовах заявляли про блокування банківських карток, пропонували відкрити нову або збільшити ліміт кредиту. Так шахраї випитували конференційну інформацію, а гроші привласнювали. Щомісяця організатори схеми "заробляли" 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, у Києві та Київській області викрили спробу незаконної приватизації гідротехнічних споруд та землі на березі Дніпра. Приватизувати намагалися дванадцять ділянок у прибережній зоні. Вартість майна оцінюють у понад чотири мільярди гривень.

Дивіться також відео, як  міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися