У Києві на "ботофермі" готували протести та допомогали красти гроші (ФОТО)

Про масштабну шахрайську схему розповіли в СБУ

Кілька мешканців Києва створили шахрайську схему з викрадення грошей та управляли потужною "ботофермою", яка поширювала антиукраїнський контент. Про це повідомили у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними слідства, дев’ять киян управляли майже шістьма тисячами ботів. Фейкові акаунти у соціальних мережах створювали автоматично за допомогою спеціалізованого обладнання та програм. У схемі з поширення протестних настроїв в Україні, зокрема щодо вакцинації від коронавірусу, шахраї використовували підроблені документи українців.

Окрім того, для викрадення коштів за допомогою ботів рекламували фішингові сайти банків, міжнародних брокерів та онлайн-казино. Організатори схеми також за гроші регулярно постачали персональні данні користувачів соцмереж власникам шахрайських кол-центрів.

Під час обшуків в офісі "ботоферми" та за адресами проживання організаторів схеми вилучили докази щодо пропаганди антивакцинації, участі в акціях протестах та "розкрутки" фішингових сайтів. Серед інших речових доказів — понад сотня платіжних карток, понад пів тисячі підроблених електронних копій українських паспортів, обладнання та програмне забезпечення. За даними фактами відкрито кримінальне провадження. Слідчі дії тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області викрили спробу незаконної приватизації гідротехнічних споруд та землі на березі Дніпра. Приватизувати намагалися дванадцять ділянок у прибережній зоні. Вартість майна оцінюють у понад чотири мільярди гривень.

Нагадаємо, що до Київській області намагалися ввезти обладнання підсанкційного підприємства. Електротехнічне обладнання було вироблено в Росії. На цього російського виробника в Україні накладені санкції. Окрім тогопрацівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Схему викрили контррозвідники СБУ. 

Дивіться також відео, як  міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini та Rolls Royce загальною вартістю понад мільйон євро. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися