Киянин ошукав людей під приводом допомоги з евакуацією з Маріуполя (ВІДЕО)

Подробиці розповіли в поліції та прокуратурі

Мешканцю Києва повідомили про підозру у шахрайстві під приводом надання волонтерської допомоги з евакуації з Маріуполя. Про це розповіли у столичній прокуратурі та в поліції, передають "Коментарі".

В прокуратурі Києва зазначили, що підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою отримав 21-річний мешканець столиці. У травні цього року молодик пообіцяв жінці вивезти її матір з окупованого Маріуполя, де тривали запекли бої, у безпечне місце. За свої "волонтерські" послуги шахрай отримав 20 тисяч гривень. Однак обіцяного так і не виконав.

"Аферист у різних телеграм-каналах виставляв оголошення про допомогу у вигляді евакуації жителів окупованих території держави за гроші. На оголошення відгукнулась дівчина, котра просила вивезти з Маріуполя маму. Потерпіла скинула на картку гроші "перевізнику" у сумі 20 тисяч гривень, проте він жодних дій щодо евакуації родички жінки не здійснив", — розповів керівник столичного главку Іван Вигівський.

В поліції Києва повідомили, що цей епізод шахрайства не єдиний. Загалом аферист ошукав понад двох десятків людей на суму 60 тисяч гривень. Під час обшуку у квартирі шахрая у Голосіївському районі Києва вилучили речові докази. Шахраю загрожує до восьми років тюрми.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські Києва затримали шахрая, який продавав волонтерам неякісні бронежилети. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

9 вересня 2023, 18:54

Эта падла писала на канале Потеряшка Мариуполь и предлагал услуги перевозок людей, посылок. Я тоже от него пострадал. Он был под разными никами в телеграмме: Андреев Илья Викторович, он же Бондарук Виктор Викторович, он же Арсений Викторович Таильский. Деньги собирал на карты: 4149390008745910 5355280210988141

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися