Торгівців посвідченнями для виїзду чоловіків за кордон затримали у Києві (ФОТО)

Про схему розповіли в прокуратурі

У Києві викрили схему переправлення через державний кордон України іноземців за допомогою фальшивих дкументів. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Схему налагодила група осіб. Ділки оформлювали посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні іноземцям з подальшою їхньою легалізацією за кордоном. Серед клієнтів були й росіяни. Іноземців видавали за волонтерів благодійної організації для безперешкодного перетину державного кордону України. Такий механізм дозволяв іноземцям в’їзд в країни Європейського Союзу.

Вартість фіктивного працевлаштування у волонтерську організацію складала в середньому 26 тисяч гривень. Організаторів схеми затримали на "гарячому". За місцем проживання ділків провели обшуки та вилучили речові докази. Двом організаторам незаконного переправлення людей через державний кордон України повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські Києва затримали шахрая, який продавав волонтерам неякісні бронежилети. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися