За співпрацю з окупантами на Київщині судитимуть псевдостаросту

Подробиці розповіли в прокуратурі

За співпрацю з російськими окупантами судитимуть псведостаросту одного з сіл Бучанського району Київщини. Про це розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, в умовах воєнного стану в Україні мешканець Київської області наприкінці лютого перейшов на бік російських окупантів. За це його проголосили старостою одного з захоплених сіл Бучанського району.

Псевдостароста неодноразово публічно закликав жителів села до співпраці з російськими окупантами. Крім того, чоловік надавав російським військовим інформацію щодо розташування особового складу Збройних Сил України та територіальної оборони.

Обвинувальний акт за кількома статтями Кримінального кодексу України вже скерували до суду. Затриманий перебуває під вартою. За публічні заклики до співпраці з збройними формуваннями держави-агресора та поширення інформації про розташування ЗСУ чоловіку загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися