Встановлені окупанти, які віддали наказ розстріляти людей на Київщині (ФОТО)

Що відомо про черговий воєнний злочин

Українські правоохоронці встановили двох російських командирів, які віддали наказ розстріляти цивільних на Київщині. Подробиці розповіли в Службі безпеки України та в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Двоє російських окупантів керували мотострілецькими підрозділами під час окупації села Перемога на Київщині. В цьому населеному пункті загарбники утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх. Обидва командира особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових Збройних Сил України, учасників територіальної оборони та українських правоохоронців.

Ці російські командири наказали підлеглим розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин, інформують в СБУ. Особи цих росіян встановлені. Це командир батальйону 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв.

У Київській обласній прокуратурі уточнили, що описані події сталися у селі Перемога Броварського району у лютому. Під час окупації села закатували сімох мирних мешканців цього населеного пункту. Після цього за наказом російських офіцерів їхні підлеглі розстріляли п’ятеро заручників. Наразі майорам Краснощокову та Васильєву заочно оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися