У Києві вкрали 100 мільйонів під приводом соцдопомоги з Євросоюзу

Подробиці зухвалої шахрайської схеми

Групу шахраїв, які привласнили 100 мільйонів гривень українців під видом оформлення соціальних виплат з Євросоюзу, викрили у Києві. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Під час розслідування злочину встановлено, що від шахрайської схеми постраждали близько п’яти тисяч громадян України. Українці намагалися отримати грошову допомогу від Євросоюзу через фейкові сайти, які створили шахраї.

Аферисти імітували офіційні урядові сайти України та Європейського Союзу. Через такі ресурси постраждалим внаслідок військових дій пропонували отримати грошову допомогу від країн-членів ЄС. Під час проходження авторизації, необхідної для отримання виплат, відвідувачі сайтів заповнювали поле із реквізитами своїх банківських карток для нібито оплати комісії за транзакцію при нарахуванні грошей. Після цього шахраї спокійно крали з банківських карток українців гроші.

До шахрайської схеми причетні дев’ять осіб. За місцями їхнього проживання провели обшуки. Правоохоронці вилучили платіжні картки, мобільні телефони, комп’ютери та гроші та вживають заходи щодо арешту коштів на банківських рахунках шахраїв. Фішингові веб-ресурси заблокували. Тривають слідчі дії та встановлення всіх учасників шахрайської схеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гарік

30 червня 2022, 07:06

Нажаль вата головного мозку невиліковна. Мова має значення.

Евгений

30 червня 2022, 06:20

Юрий, а если в Конституцию заглянуть?... На днях мы праздновали ее принятие. А по факту некоторые особо рьяные на нее плюют, и выдумывают свои правила применения языков, отличные от того что в 10 статье Конституции. Отсюда собственно и все нынешние проблемы. А про выполнение Декларации о государственном суверенитете - попробуй сейчас заикнись. Уже и текст ее "забыть" предпочли.

Юрий

29 червня 2022, 20:35

Егор,причём тут язык. Та нет проблем с ним. Общайся "внутри" на каком удобно. А на гос.уровне,во власти любой, в обществе,пожалуйста на государственном.

Егор

29 червня 2022, 18:42

Настоящие патриоты..!!!!А ведь в чём казус.Скудоумным дебиламм важно,что бы разговаривали именно на украинском языке.А то,что соплеменники воруют у своих же,как мокши-это уже вторично.Главное-язык..И это печально..Про совесть и чувство уважения уже речи нет..Головнэ-цэ мова..И хоть ты тресни)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися