Групу російських шпигунів знешкодили у Києві (ВІДЕО)

Ворожі агенти збирали інформацію про оборону столиці

В результаті багатоетапної спецоперації у Києві нейтралізували "розконсервовану" агентурну групу Головного управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ). Про це розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передають "Коментарі".

Українські оперативники затримали чотирьох російських агентів. Шпигуни розвідували позиції Збройних Сил України, геолокації стратегічних об’єктів, а також закликали українців підтримати російських окупантів.

"Ворожа група була сформована кадровим співробітником ГРУ полковником Владиславом Донцем для проведення підривної діяльності проти України. Встановлено, що він перебував у складі окупаційного угруповання РФ на території Київської та Чернігівської областей і координував діяльність російських агентів", — сказав Дехтяренко.

Речник СБУ зазначив, що керував російськими шпигунами представник терористичної організації "МДБ ЛНР" Валентин Тілілім. Агентурну групу "активували" на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

"Двоє мешканців Києва розвідували позиції ЗСУ і розташування об’єктів критичної інфраструктури. Також збирали персональні дані нинішніх і колишніх українських військових та правоохоронців. Ще один житель столиці, який виявився колишнім співробітником правоохоронних органів Донецької області, відповідав за інформаційно-підривну діяльність. Зловмисник поширював прокремлівську пропаганду", — розповів речник Служби безпеки України.

Російську пропаганду колишньому українському правоохоронцю допомагав поширювати засновник ІТ-компанії з Гостомеля. У затриманих провели обшуки за місцем проживання та вилучили речові докази. Наразі вирішують питання щодо повідомлення шпигунам про підозри у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як Київ готується до повторного наступу російських військ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися