Директорка столичної школи видавала російським окупантам позиції ЗСУ

Подробиці державної зради розповіли в прокуратурі

У Києві скерували до суду обвинувальний акт стосовно директорки приватної школи, яка співпрацювала з російськими окупантами під час повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну жінка обіймала посаду директора однієї з приватних шкіл у Києві. Мешканка Київської області мала проросійські погляди та підтримувала російську окупацію.

Куратором обвинувачуваної був представник РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки з російськими спецслужбами. Йому жінка передавала дані щодо позицій українських військових та територіальної оборони. Також колаборантка збирала дані про політиків, державних та культурних діячів України, які виступають проти російської агресії.

За свою співпрацю з російськими спецслужбами шпигунка мріяла обійняти посаду міністра освіти при окупаційній владі. Наразі обвинувальний акт стосовно мешканки Київської області за фактом державної зради в умовах воєнного стану направили до суду. Жінці загрожує до п’ятнадцяти років тюрми або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак в прокуратурі не уточнюють, де знаходиться обвинувачена та чи її затримали.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як Київ готується до повторного наступу російських військ.

Джерело: https://t.me/press_kobl/891


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися