Запеклі бої з окупантами перетворили село під Києвом у моторошні руїни (ВІДЕО)

Як виглядає село Мощун після активних бойових дій показали в поліції

У селі Мощун, де тривали запеклі бойові дії з російськими окупантами під час наступу на Київ, триває відпрацювання території та фіксація воєнних злочинів. Про це під час робочої поїздки до населеного пункту розповів керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, правоохоронці вже відпрацьовували село Мощун, але зараз до населеного пункту повертаються люди, які є свідками воєнних злочинів російських окупантів.

"Мощун — це одне з таких місць, де відбувалися найзапекліші бої Збройних Сил України з окупаційною армією Російської Федерації. Зараз, після деокупації, тут поліцейські сили вже проводили певну зачистку, перевірку вказаної території, але ми це робимо знов і знов, бо розуміємо, що люди повертаються, а люди — це важливі свідки цих подій. Вони звертаються за допомогою, вони звертаються із заявами про вчинення злочинів відносно них армією РФ", — сказав Нєбитов.

Керівник поліції Київщини повідомив, що за результатами зачисток і роботи слідчих, на сьогодні правоохоронці оглянули, знайшли та передали судмедекспертам 1150 тіл загиблих цивільних громадян.

"Це саме цивільні громадяни, це не військові, які не мали жодного відношення ані до територіальної оборони, ані до інших військових структур. Більшість потерпілих — це Бучанський район, переважна більшість. Буча є лідером по кількості виявлених вбитих людей. Хочу додати те, що від 50% до 75% — це люди, які загинули від кульових поранень, від стрілецької зброї, застрілені з автоматів", — наголосив Нєбитов.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Пущі-Водиці триває розмінування та готують до відкриття психоневрологічний інтернат. Як на околицях Києва ліквідовують наслідки "руського миру" та як виглядає Пуща-Водиця зараз можна подивитись на фото.

Нагадаємо, столична влада закликала киян утриматись від відвідування кладовищ на поминальні дні у Києві та на період дії воєнного стану через небезпеку ракетних обстрілів та вибухонебезпечні предмети.

Читайте також, чому з поверненням до Києва не треба поспішати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися