Просять кошти на ЗСУ від імені посадовців: у Переяславі викрили нову схему шахрайства

З'явилась інформація про телефонні дзвінки, які є формою шахрайського обману щодо підтримки ЗСУ

В умовах війни з'являються люди, які хочуть набити свої кишені, нажившись на ній за рахунок людського горя чи чужого імені. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко розповів про новий випадок цинічного шахрайства на своїй сторінці у Фейсбук. Про це повідомляє інформаційний портал Переяслава "Рroslav".

За словами Саулка, останнім часом з'явилася інформація про шахрайські телефонні дзвінки нібито щодо підтримки Збройних Сил України. Особа представляється посадовою особою органу місцевого самоврядування та просить вирішити певні фінансові питання. Також шахрай надсилає лист на бланку за підписом мера міста.

Міський голова просить звернути увагу на оформлення цього документу, оскільки він має неправильний шаблон (виконавчий комітет Переяславської міської ради використовує зовсім інший формат), неправильну адресу (Переяслав-Хмельницький район наразі не існує) та не був зареєстрований в системі електронного документообігу, впровадженій виконавчим комітетом Переяславської міської ради з 01.03.2018, а також у документі шахрая були допущені граматичні та синтаксичні помилки.

Саулко підтвердив, що місцева влада активно підтримує та сприяє діяльності Збройних Сил України. Він додав, що ця підтримка надається лише у формі офіційних запитів, повідомлень та звернень у рамках чинного законодавства. Зокрема, з цією метою відкрито офіційний благодійний рахунок у Переяславській міській територіальній громаді.

Перший заступник міського голови до 24 лютого Анатолій Фесенко також звернув увагу на ситуацію, що склалася. Він розповів, що деякі знайомі повідомили, що протягом останніх двох днів їм телефонують з невідомого номера (093-546-14-04), представляються від імені Фесенка у контексті виконуваних ним до війни обов’язків та просять гроші на військові потреби.

Нагадуємо, що у Києві ошукали чоловіка на майже 1 млн гривень. До столичного суду скеровано обвинувальний акт відносно двох чоловіків за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянина під виглядом обміну валюти.

Читайте также