У Києві викрили чергову схему втечі ухилянтів за кордон (ФОТО)

У столиці затримали організатора схеми переправлення чоловіків через кордон

У столиці викрили чергову схему втечі за кордон ухилянтів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Стало відомо, що 23-річному киянину повідомлено про підозру в організації незаконної схеми переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

За даними слідства, підозрюваний обіцяв чоловікам організувати безперешкодний перетин українського кордону під час воєнного стану. Для приховування своєї протиправної діяльності підозрюваний видавав себе за адвоката одного зі столичних адвокатських об'єднань.

Вартість "послуг" зловмисника становила 12 000 доларів США за одну особу. Своїм потенційним "клієнтам" він обіцяв сприяння в отриманні фіктивних документів волонтера-перевізника або так званих "білих квитків".

У ході контролю за вчиненням злочину організатора цієї схеми було затримано під час отримання частини коштів від "клієнта". Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до злочинної схеми.

Нагадуємо, що в Київській області викрито організовану групу, яка займалася незаконним переправленням чоловіків через кордон за 5-7 тисяч доларів США. Мешканець Київської області розробив схему, що дозволяла переправляти через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Для приховування своєї незаконної діяльності він створив благодійну організацію та залучив до її роботи двох жінок.

Читайте также