Мільйонні збитки зафіксували на будівництві Подільського мосту

Що відомо про чергову корупційну схему

У Києві завищили на 24 мільйони гривень витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва".

Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством та генеральним підрядником укладено договір щодо виконання будівельних робіт на Подільському мосту. У червні 2023 року між комунальним підприємством, генпідрядником та підрядною організацією були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт з витратами на експлуатацію дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки тощо за завищеними цінами.

"Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду вказаних машин та механізмів становить понад 24 млн грн. Крім того, слідством здобуті докази подальшого перерахування вказаних коштів на підприємства з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі господарських товарів, запчастин тощо, для переведення в готівку та розподілу між фігурантами", — розповіли у Київській міській прокуратурі.

Для забезпечення відшкодування збитків на рахунки всіх підприємств, задіяних у корупційній схемі, накладено арешти. Під час слідства буде надана оцінка діям усіх учасників злочину. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили для проїзду автомобільного транспорту та трамваїв Дегтярівський шляхопровод. Дегтярівський міст був побудований у 1963 році і з тих пір його капітально не ремонтували. Об’єкт перебував в аварійному стані. Мостовики розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками. Пропускна спроможність мосту збільшилась до 45 тисяч автомобілів на добу.

Нагадаємо, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланнямНа час ремонтних робіт ділянки "синьої" гілки метро продовжено перекриття правої смуги проїжджої частини з бульвару Миколи Міхновського до проспекту Валерія Лобановського до наступного року. 

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.

Дивіться відео, як з аеропорту Борисполя попри закрите небо вилетів пасажирський літак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися