Влада та Київ: Кличко розповів про відносини з Зеленським

Що змінилося до та після виборів мера Києва

Мер Києва Віталій Кличко розповів, якими були в нього відносини з президентом України Володимиром Зеленським до переобрання очільником столиці, та чи є взаємодія з центральною владою зараз. На таке питання голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко відповів в ефірі телеканалу "Прямий", передають "Коментарі".

"В жовтні минулого року відбулися місцеві вибори. Пів року до виборів контактів [із Зеленським] взагалі не було. І звинувачення Дубинського було у присутності вищого керівництва: "й ми зараз доведемо, й ми зараз "закошмаримо" (їхньою мовою) кримінальними справами й так далі", — сказав Кличко.

На питання, чи були спроби з боку президента Зеленського налагодити взаємодію з Кличком після виборів, мер Києва відповів так: "Після виборів, коли кияни надали мені право очолити столицю, а представник правлячої партії не отримав підтримки киян, була зустріч. Після цієї зустрічі знову пауза, знов посилення тих дій (тиску на столичну владу, — прим. ред.)".

Голова КМДА зазначив, що у нього немає особистих питань до президента України, а є лише питання, які хвилюють мешканців Києва, які столична та центральна влада мають вирішувати спільно.

"Також багато питань, що стосуються Асоціації міст України, яку я очолюю вже довгий час. По цим питанням я звертаюсь [до центральної влади] для того, щоб їх вирішити. На жаль, контактів немає. Ми вирішуємо усі ці питання власними силами, але українцям потрібна синергія для того, щоб вирішувати ці питання… Замість цього — персональні амбіції, інтереси окремих політичних сил. Це йде не на користь ані країні, ані столиці України та взагалі сварки всередені країни зіпсують наш зовнішній імідж", — підсумував Кличко.

Мер столиці також заявив, що обласна влада намагається відібрати у громади Києва частину території. Кличко нагадав, що межі Києва встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася. Київська мерія звернулася до правоохоронців, щоб вони у стислі терміни надали правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко також пояснив, що відбувається з землею у Києві.

Нагадаємо, у фракції "Слуга народу" планують обмежити повноваження мера Києва Віталія Кличка, ухваливши законопроєкт № 2143-3 "Про місто Київ — столицю України". Не зважатимуть навіть на роз’яснення Конституційного суду України, згідно з яким посаду голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) може обіймати виключно мер Києва. Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має пройти експертну оцінку Венеціанської комісії та європейських партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кличко порівняв Київ з Парижем, а Зеленського — з Наполеоном.

Читайте також, мер Києва відповів, чи візьме він участь у виборах президента України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися