Від фракції Зеленського народні депутати тікають до Разумкова

Розкол серед монобільшості набирає обертів

З президентської фракції "Слуга народу" вийшов ще один народний обранець. Як передає кореспондент порталу "Коментарі", заяву на вихід з фракції написав Роман Соха, який раніше увійшов до складу МФО "Розумна політика" Дмитра Разумкова.

Своє рішення народний депутат Роман Соха озвучив під час виступу з трибуни Верховної Ради у зверненні до депутатів з партії "Слуга народу". Він наголосив, що підтримував президента України Володимира Зеленського, тому що він декларував побороти "кланову олігархічну систему", викоренити "кумівство й політичної корупції", а також завершення епохи бідності.

Соха також нагадав, що Зеленський обіцяв, що у владі будуть "нові обличчя", які не брали й не братимуть участі у корупційних схемах. Його обурило призначення Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента. Соха звинуватив Шурму у спробі зірвати вибори у Запоріжжі та назвав політика "частиною старої корупційної системи".

"Це не те, що ми обіцяли людям. Я неодноразово звертася до курівництва партії та фракції, доносив до відома думку людей, які втомилися від цих скандалів, і втрачають надію на зміни, але нас не чуюють", — заявив народний депутат України Роман Соха та подав спікеру парламенту заяву на вихід з фракції "Слуга народу.

Рішення нардепа Романа Сохи прокоментував ексспікер Верховної Ради, народний депутат й керівник МФО "Розумна політика" Дмитро Разумков. Він згоден з його позицією, що кадрові призначення монобільшості давно не відповідають тім обіцянкам, з якими партія "Слуга народу" йшла на вибори.

"Фактично, це зрада обіцянок. Це зрада принципових позицій, на яких наполягає, зокрема Соха", — вважає Разумков.

Він нагадав, що деяких народних депутатів фракція "Слуга народу" виключила. Зараз в МФО "Розумна політика" входять дев’ять мажоритарників, але Разумков прогнозує, що кількість його прибічників буде збільшуватися. "Людей, які розуміють, куди рухається країна, яких це не влаштовує, стає все більше не лише на вулицях, не лише дивлячись на соціологічні опитування, а й у стінах Верховної Ради", — підсумував Разумков.

Напередодні виступу народного депутата Романа Сохи перший заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко сказав, що нічого не знає про його рішення вийти з монобільшості . У кулуарах Верховної Ради України Корнієнко застеріг нардепів, що вихід з фракції "Слуга народу" для них "може бути болячим".

"Не треба погрожувати. Боляче може бути всім, особливо якщо люди на вулиці вийдуть. Що стосується мажоритарників, для них це, згідно з Конституцією, не несе ніяких наслідків. Для "списочника", так, це проблема. Якщо "списочник" виходить, згідно Конституції його можуть позбавити мандату. Для мажоритарників така норма не діє", — прокоментував Разумков.

На минулому засіданні монобільшості не вдалося ухвалити за скороченою процедурою законопроєкт про столицю. Після перемовин з опозицією у Верховній Раді відклали розгляд документу. Голосувати за законопроєкт планують цього тижня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко буде оскаржувати закон про столицю, яким його партія президента України Володимира Зеленського хоче позбавити частини повноважень.

Нагадаємо, під Верховною Радою відбувся флешмоб "Руки геть від Києва та киян!" Мешканці Києва вимагали зняти з розгляду антиконституційний законопроєкт про столицю. Під час акції нардепам від партії "Слуга народу" роздавали конверти з "30 срібняками". Таким чином депутатам натякали на зраду інтересів киян.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися