Невдалий жарт чи загроза: чи буде у Києві держпереворот

Разумков прокоментував заяву Зеленського

Заяви про державний переворот в Україні, зроблена президентом Володимиром Зеленським, більш ніж серйозне звинувачення, або дуже невдалий жарт. Як передає кореспондент порталу "Коментарі", про це заявив колишній спікер Верховної Ради України, керівник МФО "Розумна політика" Дмитро Разумков.

"Я коли почув про державний заколот, думав що наступні слова президента будуть, що Служба безпеки України, правоохоронні органи, ДБР проводять усі необхідні заходи, що тривають затримання, тривають обшуки, люди доправляються до СІЗО. Таке звинувачення з вуст президента про те, що в країні відбувається державний заколот, це більш ніж серйозно… Але нічого не відбувається. Або президент так пожартував — дуже невдалий жарт, або повинні бути конкретні факти", — прокоментував заяву Зеленського Разумков.

За його словами, влада повинна донести до людей ситуацію, яка відбувається в Україні. "Якщо ми говоримо, що першого грудня державний переворот, то це не виступати в парламенті треба, це треба рятувати країну. А якщо це так просто сказали й забули, я не знаю, як це коментувати. Це абсолютно несерйозна, недержавницька позиція", — сказав керівник МФО "Розумна політика".

Нардеп також зазначив, що захоплення влади перш за все небезпечно для українського народу.

"Узурпація влади це в принципі погано для всіх. Це не може бути вигідним нікому. В першу чергу для українського народу. Тут не може бути вигідно президенту, тут не може бути вигідно народному депутату, парламенту" — вважає ексспікер Верховної Ради.

Народний депутат Дмитро Разумков також прокоментував рішення народного депутата Романа Сохи про вихід з партії "Слуга народу".

На перше грудня у Верховній Раді України має відбутися виступ президента Володимира Зеленського з щорічним посланням до нації. У столиці на цей день планують провести кілька мітингів та акцій протесту. Зокрема, раніше через ситуацію зі зривом спецоперації щодо затримання ПВК "Вагнер" активісти намагалися прорватися до Офісу президента, вимагали від Зеленського звільнити керівника ОП Андрія Єрмака та палили файєри на Майдані незалежності. Тоді організатори мітингу пообіцяли провести ще одну акцію протесту першого грудня.

Сьогодні, 30 листопада, стало відомо, що Зеленський звільнив начальника Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олександра Руснака та призначив на його посаду Олександра Поклада. Відповідні укази оприлюднені на офіційному сайті голови держави.

Нагадаємо, під Верховною Радою відбувся флешмоб "Руки геть від Києва та киян!" Мешканці Києва вимагали зняти з розгляду антиконституційний законопроєкт про столицю. Під час акції нардепам від партії "Слуга народу" роздавали конверти з "30 срібняками". Таким чином депутатам натякали на зраду інтересів киян.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися