"Великий Київ": чи приєднають до столиці міста-супутники

Клично розповів про новий проєкт

У Києві разом з містами-супутниками планують реалізовувати спільні проєкти для розвитку інфраструктури. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Насправді, ми можемо територіально розділяти, але багато міст-супутників вже по-справжньому є як райони міста Києва. Деякі населені пункти взагалі не відрізняють межу з Києвом, яка йде якоюсь вулицею. Вони вже у складі Києва й користуються нашою інфраструктурою, нашими дорогами", — сказав Кличко у відповідь на питання, чи є у планах приєднати до столиці такі міста як Ірпінь і Бровари.

За словами очільника столиці, зараз є проєкт "Великий Київ".

"Це такий самий приклад як "Великий Відень" і "Великий Париж", де об’єднана агломерація — це сукупність усіх міст-супутників, які вирішують спільні проблеми. Нам також потрібно ці спільні проблеми вирішувати", — розповів мер Києва.

Столиці вкрай необхідна Велика обхідна дорога, наголосив голова Київської міської державної адміністрації. Будувати першу ділянку цієї дороги планують розпочати навесні цього року.

"Потрібна вкрай Велика окружна дорога. Не будемо забувати, що у місті Києві 40% транзитного транспорту", — нагадав мер столиці.

Кличко заявив, що до Києва переїхали жити сотні тисяч людей, тому що у столиці найкращий рівень життя, немає безробіття, а навпаки — є потреба у робочій силі. Окрім того, мер столиці розповів, чому минулий рік був для Києва непростим, а ключовою темою стала боротьба з коронавірусом. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розпочнуть будівництво транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі. Територію біля споруди та підземний перехід, які зараз перебувають у жахливому стані, приведуть до ладу, пообіцяв мер столиці Віталій Кличко. Крім того, мер Києва Віталій Кличко взяв на себе персональну відповідальність за відкриття автомобільного сполучення по Подільсько-Воскресенського мосту. Йдеться про автомобільний переїзд із лівого на правий берег.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися