В Київській області через блекаут зросла кількість ДТП

Подробиці розповіли в поліції

За останні дні через відключення світла в Київській області зросла кількість ДТП за участі пішоходів. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів начальник регіональної поліції Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, щоб не стати жертвами дорожньо-транспортної пригоди пішоходи маю подбати про власну безпеку.

"Важливий елемент мати захист на одягу — світловідбивачі, бо водій в темряві не бачить пішохода. За останні десять днів ми фіксували збільшення дорожньо-транспортних пригод, в яких потерпілими і учасниками пригод були пішоходи. Всі вони були в темному одязі і не мали світловідбивачів", — повідомив Нєбитов.

Керівник Національної поліції в Київській області зазначив, що правоохоронці роздають пішоходам світловідбивачі, щоб убезпечити людей.

"Наші наряди, як піші, так і автопатрулі співпрацюють з органами влади, роздають прямо на вулицях людям ці світловідбиваючі прилади або елементи одягу. Вони не такі коштовні, адже ми знаємо, що на житті і здоров’ї економити не можна. Тому закликаю усіх бути помітними. Для цього треба не багато — просто вдягти щось світловідбиваюче з одягу або мати відповідний стікер", — розповів Нєбитов.

Окрім того, в Київській області у зв’язку з відключеннями електроенергії посилили заходи безпеки. Додатково до 350 нарядів поліції, які щодня працювали в регіоні додали ще дві сотні патрулів. Наряди Патрульної поліції наближені до більш ускладнених дільниць автомобільних шляхів, де можливі ДТП.

Начальник поліції Київської області закликав водіїв звернути увагу на те, що погодні умови ускладнились, та потрібно обирати безпечну швидкість на дорогах: "Оптимальну швидкість має визначати для себе водій, відповідно до функцій автомобілю, яким він керує, яке в нього освітлення встановлене, який стан фар і як він бачить ситуацію на дорогах".

Нагадаємо, напередодні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Київській області електроенергії може не бути днями з вмиканням на дві-три години. На питання пояснити заклики Київської обласної військової адміністрації готуватися до тривалих відключень світла та наскільки вони можуть бути тривалими Сахарук заявив, що зараз мова йде вже не про планові відключення, а про планові включення електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Читайте також, що у Київській області оновили графік погодинних відключень світла, та як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися