З’явилися фото наслідків нічних обстрілів "шахідами" по Києву

Світлини оприлюднили в Офісі президента України

Внаслідок нічних обстрілів Києва бойовими безпілотниками пошкоджено житловий будинок та адміністративна будівля. Фото пошкоджених будівель оприлюднили в Офісі президента України, передають "Коментарі".

"Безпілотник Shahed влучив у чотириповерхову адмінбудівлю в Голосіївському районі. Через це сталася пожежа, її ліквідували. Пошкоджено дев’ятиповерховий житловий будинок – вибиті вікна з першого по п’ятий поверхи", — прокоментував заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Посадовець додав, що інформації про постраждалих немає.

Цієї ночі російські окупанти атакували Київ дронами-камікадзе. Сім ударних безпілотників випустили по Києву. Два з них збили на підльоті до столиці, ще п’ять — над Києвом. Внаслідок падіння уламків "шахідів" в Голосіївському районі столиці пошкоджені вікна в житловому будинку та в одній адміністративній будівлі. Постраждалих немає.

Окрім того, в Київській області відбили нічну атаку дронів-камікадзе по об’єктам інфраструктури. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що Сили Протиповітряної оборони збили усі ворожі безпілотники та влучань "шахідів" немає. 

Після численних ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе ситуація з електропостачанням в Києві залишається найскладнішою по всій Україні. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що ремонтні роботи на генеруючих об’єктах та на об’єктах передачі електроенергії тривають. По всій країні здебільшого діють графіки стабілізаційних відключень. Енергетики сподіваються, що найближчим часом вдасться перейти до планових графіків відключення світла і у Києві.

Нагадаємо, в Києві відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії протягом тижня. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли про підсумки ракетної атаки на Київ 29 грудня у військовій адміністрації.

Читайте также