У Київській області масово горять торф’яники (ВІДЕО)

Рятувальники гасять вогонь кілька днів поспіль

У Київській області кілька днів поспіль горять торф’яники та триває боротьба з вогнем. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області, передають "Коментарі".

За даними відомства, лише у Бучі площа загоряння торф’яників становила три гектари. Рятувальники боролися з вогнем у Бучанському районі три доби поспіль. За минулі вихідні на території Київської області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували сім випадків загорання торфу. По два випадки пожеж сталися у Броварському, Бориспольському та Бучанському районах, одне загоряння торф’яників — в Обухівському. Загальна площа пожеж склала п’ять гектарів. Гасіння загоряння торфу тривають.


Рятувальники зазначають, що найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу або неправильне поводження з вогнем. Загоряння торфу дуже підступне. Торф вигоряє зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися й згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячу градусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у селищі Рудницьке в Броварському районі сталася масштабна пожежа на пташині фабриці. Вогонь довелося гасити на території фермерського господарства в одноповерховій будівлі пташнику. Площа пожежі складала 420 квадратних метрів. Ліквідували надзвичайну ситуацію понад три години.

Нагадаємо, що в Оболонському районі Києва вантажівка "МАН" збила двох людей, які переходили дорогу в недозволеному місці. Після того, що сталося, водій зник на своєму авто з місця події. На місце аварії прибули поліції та медики. Постраждалих госпіталізували. Незабаром правоохоронцям вдалося розшукати злочинця. Як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте також, як в Оболонському районі Києва нетверезий водій автокрану скоїв ДТП з постраждалими та тікав від правоохоронців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися