Під Києвом знайшли захоронення небезпечних відходів (ФОТО)

Подробиці розповіли у прокуратурі

У Вишгородському районі Київської області виявили небезпечне для людей і довкілля незаконне захоронення промислових відходів. Про це розповіли у регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Захоронення небезпечних промислових відходів на Київщині протягом 2016-2019 років організував директор одного з комунальних підприємств. За даними слідства, посадовець забезпечив незаконну діяльність на території сміттєзвалища щодо захоронення виробничих відходів одного підприємств.

Відходи скидали поза межами сміттєзвалища у спеціальні котловани на трьох приватних земельних ділянках. У такому захороненні виявили понад сотню металевих бочок із небезпечними речовинами високої токсичності. Під час замірів рівня забруднюваності на цій території зафіксували у повітрі пари аміаку та сірководню.

Справою щодо відходів займалися Броварська окружна та Спеціалізована екологічна прокуратури. Вже колишньому директору комунального підприємства повідомили про підозру у кількох кримінальних правопорушеннях, які спричинили тяжкі наслідки інтересам держави та загрози життю людей. Відомо також, що підозрюваний є депутатом однієї з селищних рад Вишгородського району Київської області.

Нагадаємо, у Києві глобальною проблемою є забруднення Дніпра й інших водойм залишками нафтопродуктів, які потрапляють до головної річки країни й інших водойм через незаконні врізки у каналізаційні стоки. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області обміліли три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. До цього значне зниження рівня води зафіксували у лівій притоці Дніпра — річці Трубіж.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ із висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися