Окупанти обстрілюють села поблизу зруйнованої Бородянки

Є загиблі та постраждалі, зруйновано житлові будинки

У Київській області російські окупанти кілька днів поспіль обстрілюють та завдають авіаударів по населеним пунктам Пісківка та Раска. Про ситуацію розповів голова Пісківської селищної об'єднаної територіальної громади Володимир Луцков, передають "Коментарі".

За його словами, внаслідок ворожих обстрілів в районі вулиці Тетерівська загинула людина, ще четверо людей отримали поранення.

"Пошкоджено приватний будинок на Хуторі. Зруйновано близько дев’яти житлових будинків у Пісківці, сім — у селах Раска та Мар’янівка. Пошкоджено вікна приватних будинків та багатоповерхівки на Заводській", — повідомив Луцков.

Кілька днів поспіль місцева влада займається евакуацією мирного населення та приймає біженців. Зокрема, Пісківська громада прийняла близько тисячі біженців з розгромленої Бородянки, більшість з яких відправили у безпечні місця. Близько 600 місцевих мешканців евакуювали у Хмельницький та Житомир. Про наступну евакуацію обіцяють оперативно повідомляти.

"Я залишаюся на місці. Разом зі мною медики, волонтери, пожежники, поліція та тероборона. Ми готові допомагати і допомагаємо. Маємо запас продуктів, засобів гігієни, дитячого харчування. То ж нікого не лишимо у біді. Якщо вам необхідні продукти харчування — звертайтесь у їдальню "Ялинка", пишіть мені особисто або секретарю чи на офіційну сторінку повідомляйте про свої термінові потреби. Кому необхідні ліки — звертайтеся у лікарню. Якщо нема в наявності — замовимо і привеземо. Тримаймося! Залишилось ще трохи. Все буде Україна", — йдеться у зверненні голови Пісківської селищної об'єднаної територіальної громади Володимира Луцкова.

Нагадаємо, 8 березня російські окупанти завдали авіаудару по селищу, розташованому на межі Київської та Житомирської області. Внаслідок обстрілу селища Пісківка загинула 20-річна дівчина, ще двоє мирних мешканців отримали поранення. У населеному пункті зруйновані дев’ять осель. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фастівському районі російські окупанти з ракетного комплексу "Іскандер" зруйнували село Бишів, є загиблі та постраждалі.

Окрім того, російські окупанти здійснили нічний авіаудар по Баришівці ракетами "Іскандер". Завдано значних ушкоджень інфраструктурі  та житловому фонду. Вщент зруйновані 60 квартирний будинок, 4 багатоквартирні будинки та ще 10 приватних будинків пошкоджені частково.

У Броварському районі Київської області російські окупанти обстріляли село Гоголів, розташоване поблизу Броварів. В населеному пункті зруйновані приватні житлові будинки, поранена дитина.

Також росіяни розбомбили єдиний в Україні виробничий комплекс компанії "Кока-Кола", який розташований біля селища Велика Димерка. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися