Студенти вимагають прибрати з назви вишу у Києві прізвище Чайковського (ФОТО)

Студентська спілка навела аргументи

Українська асоціація студентів висловила свою категоричну позицію щодо дерусифікації Національної музичної академії України (НМАУ) у Києві. Організація вимагає від керівництва вишу дослухатися позиції студентів та прибрати з назви навчального закладу прізвище Чайковського, передають "Коментарі".

Керівництво НМАУ ігнорує думку викладацького складу та студентів, наголосила професорка кафедри історії світової музики вишу Олена Корчова. В Українській асоціації студентів висловили свою позицію після звернень студентів Національної музичної академії України щодо ігнорування їхньої думки про перейменування вишу.

"Асоціація цілком і повністю підтримує таке волевиявлення студентів та закликає адміністрацію закладу взяти до уваги думку студентів, поки це не переросло в щось більше", — йдеться в заяві Української асоціації студентів.

В організації навели аргументи, чому варто прибрати з назви Національної музичної академії України ім’я та прізвище Петра Чайковського. Студенти пропонують назвати навчальний заклад на честь українського композитора Бориса Лятошинського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершила роботу експертна комісія з перейменувань та визначила нові назви вулиць у столиці. Загалом у столиці нові назви отримають 296 вулиць, провулків, площ та проспектів. Зокрема, провулок Василя Жуковського назвали на честь видатного диригента, музикознавця, фольклориста, хорового диригента та композитора Леопольда Ященка. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, після перейменування вулиць киянам не доведеться змінювати документи, але це необхідно буде робити юридичним особам. На актуальні питання щодо наслідків дерусифікації у Києві відповіли в мерії столиці.

Читайте також, що у Києві в рамках дерусифікації пропонують одну зі столичних вулиць назвати на честь борщу



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися