Гостинний двір хочуть повернути в комунальну власність Києва

Будівля Гостиного двору перейде до київської громади

Одна з визначних пам'яток Києва - будівля Гостиного двору перебуває в жалюгідному стані і поступово руйнується. Про його можливу подальшу долю йшлося на прес-конференції представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

У відомстві підтримують передачу Гостиного двору на Подолі в комунальну власність. Про це розповів директор Департаменту публічної власності Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Олександр Максимов.

"Ми дійсно хочемо, і це наше переконання, і наша позиція, щоб цей об'єкт передали в комунальну власність міста. Це перша позиція. Це позиція Міністерства економіки і особисто міністра Ігоря Петрашко", - сказав Максимов.

Відповідний проект рішення фактично готовий. Після цього Міністерство економіки, Мін'юст, Міністерство фінансів і Фонд держмайна України повинні будуть розробити спільну позицію щодо Гостиного двору.

Відзначимо, що Гостинний двір з січня 2016 роки повернув собі статус національного пам'ятника. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд.

Як повідомляв портал "Коментарі", аварійний стан будівлі Національного художнього музею потрапило в поле зору уряду. Кабмін вирішив профінансувати частковий невідкладний ремонт і виділив на проведення робіт 5,6 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися