Виставка картин з краєвидами Києва почала роботу в столиці (ФОТО)

Що цікавого можна побачити під час експозиції

У Музейно-виставковому центрі Музею історії Києва презентували виставку картин "Київська симфонія". Про експозицію розповіла заступниця голови Київської міської адміністрації Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

На експозиції можна побачити картини подружжя відомих художників Костянтина та Світлани Шаповалових. Виставка увібрала пів сотні дивовижних краєвидів Києва. Це і різнобарвні парки, мальовничі закутки звивистих вуличок, затишні дворики та тихі передмістя. Експозицію картин під назвою "Київська симфонія" представили публіці вперше.

"Музей історії міста Києва володіє найбільшою колекцією пейзажів української столиці у світі, і налічує вона близько 2000 живописних та 7000 графічних робіт. Ми невимовно щасливі, що деякі роботи Костянтина та Світлани Шаповалових доповнять нашу київську колекцію", — прокоментувала генеральна директорка Музею історії Києва Діана Попова.

Виставку живопису "Київська симфонія" присвятили незламності столиці. На думку організаторів, надзвичайно символічно представити цю експозицію під час воєнного стану напередодні Дня Києва.

"Попри все місто живе й, здається, зараз у ньому як ніколи багато жаги до життя. Реалізуючи такі проєкти, ми свідчимо на користь цієї тези. Ми тягнемось до нашої історії, культури і мистецтва, шукаємо розради та візуальної насолоди", – зазначила заступниця мера Києва Ганна Старостенко.

Виставка картин "Київська симфонія" триватиме до 21 травня. В останній день експозиції відбудеться благодійний аукціон декількох представлених робіт на підтримку Музею історії Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. На об'єкті природно-заповідного фонду ландшафтному заказнику місцевого значення “Жуків острів“ зафіксували наявність купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд. Активісти не змогли знайти на острові жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

Нагадаємо, у Бучі в парках, скверах та на вулицях розквітли сакури, каштани та магнолії. В мерії Бучі оприлюднили світлини з квітами та деревами на вулицях міста. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Дивіться фото квітучих дерев та квітів в парках та на вулицях Ірпеня.

Читайте також, що для збереження природи Києва розширять територію Голосіївського парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися