У Києві замовили реставрацію ще однієї пам’ятки історії

Замовник каже, що об’єкт пошкоджено під час повномасштабної війни в Україні

У Голосіївському районі Києва планують провести реставрацію пам’ятки історії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оприлюднену інформацію в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендері, передають "Коментарі".

Замовником робіт з реконструкції будинку, розташованому по вулиці Жилянська, 96 у Києві, є Музей видатних діячів української культури Панаса Саксаганського, Лесі Українки, Михайла Старицького та Миколи Лисенка. У замовленні вказано, що будівля пам’ятки історії місцевого значення була пошкоджена внаслідок "війфськової агресії російської федерації" та потрібні протиаварійні роботи.

За реконструкцію будинку по вулиці Жилянська готові заплатити 12,6 мільйонів гривень. Музей видатних діячів української культури у Києві визначив основні критерії у тендері:

·       початок аукціону — 29 лютого 2024 року о 12:21;

·       очікувана вартість — 12 мільйонів 600 тисяч з ПДВ;

·       мінімальний крок пониження ціни — 63 тисячі гривень.

Переможець тендеру має виконати роботи з реконструкції будинку по вулиці Жилянській до 15 жовтня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що історичний ареал Києва нищать заради інтересів забудовників. Один з таких прикладів — Китаївське городище з унікальним ландшафтом на історичній місцевості у Києві. Через тотальну забудову у столиці дуже сильно погіршився стан екології. Кількість пошкоджень заповідників, або спроб їх забудувати зросла втричі. Серед прикладів — Бабин Яр, Лиса Гора, озеро Тягле та інші. Незаконні забудови не тільки нищать історичну красу Києва, а й руйнують інфраструктуру столиці. Названа ціна демонтажу незаконних новобудов у Києві.

Нагадаємо, у Києві почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Це пам’ятка архітектури у центрі столиці. Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Читайте також, що у Києві знесуть пам’ятку архітектури та побудують офісний центр.

Дивіться також, як горів Будинок культури в одному з районів Києва.

Читайте также