В Україні запустили освітній проєкт про Чорнобиль

Про зону відчуження збирають Книгу пам’яті

В Україні запустили освітній проєкт щодо Чорнобильської зони. Про це під час форуму "Велике будівництво: Авіація. Туризм" розповіла радниця міністра з захисту довкілля і природних ресурсів України з питань розвитку зони відчуження Лала Тарапакіна, передають "Коментарі".

"Чорнобиль є уроком безпеки, найбільший в історії людства. Не помилки людини, а власне урок безпеки для всього людства. Тому ми запустили величезний освітній проєкт — комунікаційну платформу "два в одному". Він називається "Чорнобиль. Подорож", — зазначила радниця міністра з захисту довкілля.

За її словами, в рамках проєкту є своєрідна Книга пам’яті. "Кожна людина, яка має відношення чи торкання до історії Чорнобиля, може залишити свою власну історію, розповісти про своїх героїв зі своєї родини. Можна залишити будь-яку думку щодо майбутнього Чорнобиля, і вона буде почута", — розповіла Тарапакіна.

Освітня платформа Чорнобиля — це найбільша збірка усієї інформації, яка є про зону відчуження, зокрема — усі факти та контекст аварії на ЧАЕС у 1986 році, додала експертка.

Нагадаємо, на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника є унікальний парк піроценового періоду. На піщаних ґрунтах розташований вигорілий масив соснового лісу. Він зовсім незвичний для природи заповідника. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Чорнобильської зони відчуження виявили озеро ідеально круглої форми, яке назвали "Оком Полісся". Це водосховище, яке було ставком біля поліського села. 

Читайте також, як у Чорнобилі проводять дослідження щодо збереження легендарних об‘єктів. Серед них — радіолокаційна станція "Дуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися