"Літаюча тарілка" на Либідській може стати пам'ятником

Архітектор "Літаючій тарілки" передав авторські права на будівлю державі

Авторські права на будівлю Українського інституту науково-технічної інформації, відоме як "Літаюча тарілка", тепер належать державі. Таке рішення прийняв архітектор Флоріан Юр'єв, який спроєктував незвичайну споруду. Подарунок державі Юр'єв вирішив приурочити до свого 91-річчя. Про це повідомляє "Наш Київ".

Наразі головним архітектором по реновації будинку зараз є Віталій Молочко, який і повідомив про те, що Флоріан Юр'єв звернувся до президента Зеленського. У своєму листі архітектор просить присвоїти статус пам'ятника архітектури своєму дітищу. Також архітектор передає своє авторське право на будівлю інституту держави та просить вберегти об'єкт від руйнування і можливих реконструкцій з прибудовами.

"У мене вже мало залишилося часу, своїм останнім заповітом передаю авторське право на моє творіння - будівлю Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації "Літаюча тарілка"- державі. І молю вас захистити та вберегти цю будівлю від руйнування і можливих реконструкцій з прибудовою в майбутньому, тому що це архітектурно культурну спадщину всього українського народу. Єдиним способом заощадження на постійній основі може бути тільки визнання будівлі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації "Літаюча тарілка" пам'ятником архітектури національного значення України", - написав архітектор.

Як повідомляв портал "Коментарі", очисний колектор річки Глибочиця визнали пам'яткою архітектури. Тепер цю ділянку каналізації стане охороняти держава.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися