Кличко доручив розібратися зі станом зливної системи у Києві

Увагу мера столиці привернула відповідна петиція

Мешканці Києва закликали столичну владу розробити та втілити проект з чистки та покращення зливних систем та створення нових ливнестоків. Відповідна петиція зібрала 6625 голосів з 6000 необхідних для розгляду, передають "Коментарі".

Автор петиції №10985 "Розвиток зливної системи на випадок сильного тривалого дощу у м. Києві" Вадим Шеремет зазначив, що кожного разу під час інтенсивної зливи столицю України затоплює через забиті та непридатні зливні системи. Це зумовлює складнощі для пересування Києвом та зупиняє роботу громадського транспорту.

"На цю ситуацію важко дивитись, враховуючи, що вона трапляється щоразу, коли йде сильна злива, навіть лише протягом кількох годин, що вже говорити про довшу тривалість — 1-2 дні (при поточному стані зливних систем Київ весь буде утопати, а чи це гідний стан догляду за інфраструктурою у центрі Європи?)" — пояснив своє звернення автор документу.

Чистки та покращення зливних систем, та створення нових дасть змогу киянам та гостям столиці безперешкодно користуватися дорогами та громадським транспортом навіть за умов сильних злив. Окрім того, автор акцентував увагу влади, що занедбані зливні системи негативно позначаються на враженнях іноземних гостей про Київ.

Київський міський голова Віталій Кличко доручив своєму заступнику Петру Пантелеєву, директору Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслану Кандибору та постійним комісіям з питань транспорту, зв`язку та реклами і з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу опрацювати петицію до 29 серпня. Мер столиці Віталій Кличко також відреагував на петицію щодо перевірок технічного стану маршруток.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко передав комунальним підприємствам 19 автобусів та три сміттєвози. Транспорт столиці подарували приватні транспортні підприємства з чотирьох міст Німеччини. Київ отримав одинадцять звичайних міських автобусів, шість "гармошок" та два міжміських автобуси класу "Турист". Автобуси марок MAN, Mercedes та SETRA знаходяться у відмінному стані та невдовзі вийдуть на маршрути в Дніпровському та Деснянському районах Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросли ціни на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оприлюднило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи.

Читайте також, скільки можна заробити в таксі у Києві та які тарифи зараз у столиці.

Читайте также