У Києві виявили потрійне перевищення отруйних речовин у повітрі: як вберегтися

Забруднення повітря в Києві деколи перевищує норму понад три рази

У Києві зафіксували загрязнення повітря, яке деколи перевищує норму понад тричі.

Про це йдеться у щотижневому звіті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Що відомо про стан повітря у столиці

Так, за даними спостережень з 19 по 24 вересня 2022 року у повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

- завислими речовинами – в 1,0-1,1 рази на площах Бессарабської та Перемоги;

- оксидом вуглецю – у 1,0-1,3 раза на проспекті Победи (район метро Святошин), у 1,7 раза – там же 22 вересня;

- діоксид азоту – у 3,2-3,5 рази на площі Перемоги та вул. Каунаській 20 вересня, у 2,0-3,0 рази – на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, проспектах Оболонському та Перемоги, у 1,0-1,9 раза – на всіх інших постах, за винятком проспекту Науки, 37 (у районі метеомайданчика обсерваторії, де перевищень не спостерігалося);

- формальдегідом – у 2,0-2,7 рази на вул. Академіка Стражеська, площах Перемоги та Бессарабській, бульварі Лесі Українки, вул. Каунаській, проспекті Перемоги, Деміївській площі, в 1,3-1,8 рази – на вул. Олександра Довженко (район метро Шулявка), вул. Попудренка, Оболонському проспекті, у районі Гідропарку (поблизу мосту метро), у 1,0-1,1 раза – на проспекті Науки.

Які прогнози далі

Можливе формування туманів, незначне підвищення температури повітря, і це переважно не сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у приземній кулі атмосфери.

Як уберегти собі і близьких

У МОЗ рекомендують намагатися у такі дні менше виходити на вулицю та зачиняти щільно вікна. Варто пити більше рідини, частіше проводити вологе прибирання.

Нагадуємо, що сьогодні у Києві вируватиме негода. 28 вересня у Києві очікується похмура погода та знову піде дощ. Про це інформують "Коментарі".

"Коментарі" писали, що кияни вимагають видати протигази на випадок ядерного ударуУ зв'язку з небезпекою застосування ядерної зброї на території України, пропонується забезпечити населення Києва наборами індивідуального захисту. Про це йдеться у новій петиції, опублікованій на сайті КМДА у розділі звернень до стличної влади. Автор петиції просить владу Києва врахувати всі можливі ризики.

"Набори необхідно видавати всім особам, які на даний момент фактично проживають у Києві. Заявки на отримання наборів було б зручно подавати на порталі Дія", - зазначає автор петиції.

Яку воду п'ють кияни під час війни: результати аналізу. Війна несе безліч загроз, в тому числі і для якості води. У джерела водопостачання можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття. Це все погіршує якість поверхневих вод. Також у воєнний час приводом для хвилювань стає радіаційна безпечність води. Про це повідомляють "Коментарі".

Сьогодні на Київщині лунатимуть вибухи: будьте готові. З метою попередження населення будуть подаватися звукові сигнали різної інтенсивності. Під час другого сигналу здійснюватимуться технологічні вибухи, - пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ян

28 вересня 2022, 17:53

Може досить вже систематично пиляти гілки, невже мало було знищення зелених зон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися