На вулицях Києва обробляють ялинки хімічною речовиною (ФОТО)

Хвойні дерева намагаються захистити від викрадення

У Києві хвойні дерева намагаються захистити від викрадення та обробляють хімічною речовиною. Про це повідомили у Дніпровській районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці напередодні Нового року та Різдва Христового комунальники обробляють зелені красуні репелентами, щоб попередити їх викрадення. На вулиці ця речовина не завдають ніякого шкідливого впливу, але якщо таку ялинку або сосну занести до приміщення репеленти почнуть виділяти стійкий неприємний запах. Це негативно впливає на стан здоров’я.

Столичні озеленювачі також закликали бути уважними при виборі ялинки, перевіряти наявність клейма на рослині, яке несе в собі загальні відомості постачальника хвойного дерева.

Всі натуральні ялинки або сосни мають бути чиповані або мати самоклейну етикетку з усією інформацією про походження хвойного дерева. Перевірити законність походження хвойного дерева можна на спеціальному сайті. Для цього треба ввести номер з етикетки. 

Нагадаємо, у Києві під новорічні свята розпочали роботу ярмарки із продажу натуральних ялинок. Ці локації в столиці починатимуть роботу поступово і працюватимуть до 31 грудня. Перелік адрес можна повидитись на офіційному сайті мерії Києва. Окрім того, в столиці почали контролювати законність продажу хвойних дерев. Це робитимуть інспектори благоустрою. В КМДА зазначили, що усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. У зверненні до столичної влади йшлося про недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. В профільній комісії зазначили, що в столиці не будуть витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві. За це платять меценати та спонсори, наголосили в мерії Києва.

Читайте також та дивіться фото, як в центрі Києва встановили новорічну ялинку, та як її прикрасили.

Читайте також, яка вартість хвойних дерев на ялинкових ярмарках у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися