В мерії Києва назвали умови злиття води з систем опалення

Хто це повинен робити, якщо це буде необхідно

У Києві в разі тривалого припинення теплопостачання треба не допустити виходу з ладу систем опалення в житлових будинках та своєчасно злити воду. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, в разі тривалої відсутності тепла в житлових будинках при температурі повітря мінус три градуси і нижче потрібно буде зливати систему опалення. Це мають оперативно зробити представники житлово-експлуаційної компанії, якщо не буде узгоджень з теплопостачальником.

"Під час знеструмлення зв’язок часто втрачається. І тоді кожен відповідальний за утримання будинку, це може бути керівник ЖЕКу, комерційної або комунальної керуючої компанії, голова ЖБК чи ОСББ, повинен діяти на упередження й забезпечити злиття теплоносія із будинкової системи", — зазначив Пантелеєв.

Заступник мера Києва пояснив, що такі заходи убезпечать систему опалення будинку від замерзання та розгерметизації. Найвищі ризики існують в будинках із шатровою покрівлею, де трубопроводи йдуть горищем. Процедура злиття води з батарей нічим не зашкодить будинку, запевнив Пантелеєв.

"Коли можна буде відновити роботу централізованого постачання міста, окремих районів чи будівлі, будинкова система знову заповнюється, подається теплоносій і все знов працює", — пояснив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Посадовець додав, що якщо не злити воду з системи опалення, після замерзання вона зруйнує трубопровід і для запуску опалення потрібні будуть капітальні ремонтні роботи.

Нагадаємо, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Гуманітарна допомога прибула до столиці сьогодні, 22 грудня, коли в Україні відзначають День енергетика. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

У Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также