На Київщині анонсували ремонт десятків житлових будинків (ФОТО)

Що відомо про відновлення житла в регіоні

В Бучі відремонтують десятки приватних будинків, що зазнали пошкоджень та руйнувань під час бойових дій з російськими окупантами. Про це заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Фото вулиці Вокзальної у місті Буча з залишками техніки окупантів облетіли усі світові медіа. Тут українські захисники на початку повномасштабної війни розбили російську військову колону. Внаслідок окупації вулиця, як і все місто, зазнала руйнувань та пошкоджень", — нагадав Кулеба.

За його словами, протягом найближчих трьох місяців в Бучі на вулиці Вокзальній відремонтують 78 приватних будинків. З цих об’єктів одинадцять будинків будують "з нуля" за підтримки благодійників.

"Шість домівок вже збудовані, ще три – у процесі. На інших пʼятьох ділянках зараз облаштовують фундамент. У вже зведених будинках виконують фасадні та внутрішні роботи. На вулиці також облаштуємо нове освітлення, газопостачання та тротуари", — розповів керівник Київської обласної військової адміністрації.

Посадовець додав, що до відбудови вулиці Вокзальна в Бучі долучився зокрема, благодійний фонд Говарда Баффета — старшого сина відомого американського мільярдера Уоррена Баффета.

Нагадаємо, в Бучі замінили покрівлі всіх багатоповерхових будинків по вулиці Енергетиків. Два десятки багатоквартирних будинків тепер мають нові перекриття та утеплені горища. Деякі з цих об’єктів були пошкоджені під час обстрілів російських окупантів, а інші повинні були пройти планову реконструкцію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область стала першим регіоном України, де стартувала програма відбудови пошкодженого під час бойових дій житла за програмою United24. Перші сім з 18 запланованих до відбудови багатоповерхівок почнуть відновлювати в Ірпені. По чотири житлових будинків відбудують в Бородянці та в Дмитрівській громаді, ще три — в Гостомелі. На відновлення цих об’єктів потрібно понад 700 мільйонів гривень, з них в межах проекту вже зібрали понад 500 мільйонів гривень. Це гроші закордонних компаній та іноземців зі 110 країн світу.

Читайте також, що у Києві обмежили продаж квартир у недобудованих багатоповерхівках.

Читайте также