Військові укріплюють Чорнобильську зону на випадок атаки на Київ (ВІДЕО)

Як тривають роботи з посилення оборони

У Київській області тривають роботи з удосконалення рубежів та позицій на випадок ведення довготривалої оборони. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передають "Коментарі".

За його словами, окрім інженерного облаштування, значна увага командування приділяється й створенню комфортних побутових умов для українських військових. Зокрема, військові частини у Київській та інших областях забезпечили електричними генераторами.

"Це значно підвищить автономність підрозділів та збільшить комфорт перебування у польових умовах", — зазначив Наєв. 

В Чорнобилі будують нові фортифікаційні споруди, адже копати в радіаційній зоні не можна. Укріплення зводять лише після проведення радіаційної розвідки.

"Це нові позиції, які я бачу. Грамотно обрані на відповідній висоті для того, щоб спостерігати усі підходи до опорного пункту", — прокоментував командувач Об’єднаних сил укріплення в Чорнобильській зоні під час робочого візиту до військових.

Нагадаємо, під Києвом бійці тероборони успішно збивають безпілотники окупантів завдяки потужним прожекторам. У темний час доби прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра, тримати світлову пляму до 300 метрів, а також вести по небу ціль — аж до моменту її збиття. Таке обладнання надважливо для раннього виявлення та ефективного усунення повітряних цілей та ворожих безпілотників. Використовуючи ці ліхтарі, військові останнім часом ефективно збивають до 90% знайдених цілей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень. Окрім того, у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.

Читайте також, що у Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися