У Києві поліція зупинятиме маршрутки під час повітряної тривоги

Контроль безпекової ситуації посилили у столиці

Водіїв маршруток у Києві змусять висаджувати пасажирів під час повітряної тривоги. Про це під час брифінгу заявив директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, передають "Коментарі".

За його словами, приватні перевізники не виконують рішення Ради оборони Києва щодо зупинки транспорту під час повітряної тривоги, тому столична влада звернулася до поліції.

"Про це ми розмовляли з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги повинні зупиняти в тому числі і приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення", — заявив Ткачук.

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомив, що 80% зупинок у Києві мають поруч хоча б підземні переходи, які можна використовувати для захисту під час повітряної тривоги.

“Коли закінчилися активні бойові дії навколо міста, всі розслабилися, всі чомусь вирішили, що війна закінчилася, що війна на відстані 500 кілометрів від нашого міста нас не стосується і до нас ніякої біди прийти не може”, – зазначив посадовець.

Департамент транспорту КМДА отримав вказівку про підготовку QR-кодів на зупинках, щоб з телефону можна було зчитати інформацію про розташування найближчих захисних споруд, додав Ткачук.

З серпня минулого року увесь наземний громадський транспорт у Києві зобов’язали зупинятися на час повітряної тривоги. В Раді оборони Києва це пояснювали питанням безпеки пасажирів. Водночас, кияни обурені такими правилами та неодноразово зверталися до влади з петиціями, але марно. Не зупиняються під час повітряної тривоги приватні перевізники та кільцева електричка, а таксисти значно завищують ціни на проїзд.

Напередодні на засіданні Київської міської ради депутатка Ксенія Семенова заявила, що Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації працює на користь приватних перевізників, які не зупиняються під час повітряної тривоги. Це призводить до мільярдних збитків комунальних перевізників. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внесли зміни до деяких маршрутів комунального транспорту. У столиці подовжили маршрут тролейбуса № 36 "Вул. Північна – станція метро "Святошин" та внесли зміни в автобусний маршрут № 97К "Масив Новобіличі – вул. Академіка Єфремова". На цих маршрутах також збільшили кількість рухомого складу.

Нагадаємоу Києві через ремонтні роботи змінили графік роботи трамваїв. В робочі дні у столиці трамваї №16 працюють за скороченим режимом. Дорожники виконують роботи із заміни трамвайних колій на вулиці Героїв Дніпра. Ремонтні роботи триватимуть до 28 квітня. 

Окрім того, у Києві через аварію на тепломережі змінили маршрут курсування трамваїв №22. Пошкоджені магістралі теплової мережі планують відремонтувати до 24 квітня. 

Читайте також, що у Дніпровському районі Києва відновили популярний автобусний маршрут.

Читайте также