Київ знову підтопило: що відомо про весняні паводки

Подробиці розповіли у військовій адміністрації

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу після спаду знову почав зростати. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 6 травня, становить 9308 сантиметрів. Температура води 14 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля зріс на вісім сантиметрів.

"Динаміка підйому та зниження показників повені на річці Дніпро в межах міста Київ залежить від роботи Київської та Канівської ГЕС. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 50 сантиметрів", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці залишаються підтопленими заплавні території. Мова й де про острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате та приватні ділянки в районі житлового масиву Осокорки.

"Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві офіційно розпочався черговий весняно-літній сезон у Київському зоопарку. Майже всі тварини вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Читайте також, що у Києві на території Гідропарку відновив роботу парк динозаврів "Динопарк".

Дивіться фото квітучих дерев та квітів в парках та на вулицях Ірпеня.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1630


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися