Весняні паводки у Києві: що відомо про підтоплення столиці

Оприлюднено актуальну інформацію

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу після зростання знову почав спадати. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 7 травня, становить 9299 сантиметрів. Температура води 14 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля знизився на чотири сантиметри.

"Вже понад два тижні поспіль висота повені в межах столиці коливається в районі 9300 см, що менше на 60 см максимальних показників водопілля в середині квітня. Тож, наразі загроз місту велика вода не несе. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці залишаються підтопленими заплавні території шаром близько 45 сантиметрів. Мова й де про острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате та приватні ділянки в районі житлового масиву Осокорки.

"Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. На об'єкті природно-заповідного фонду ландшафтному заказнику місцевого значення “Жуків острів“ зафіксували наявність купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд. Активісти не змогли знайти на острові жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

Нагадаємо, у Бучі в парках, скверах та на вулицях розквітли сакури, каштани та магнолії. В мерії Бучі оприлюднили світлини з квітами та деревами на вулицях міста. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Дивіться фото квітучих дерев та квітів в парках та на вулицях Ірпеня.

Читайте також, що для збереження природи Києва розширять територію Голосіївського парку.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1634


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися