Кияни поскаржились на відсутність укриттів на Русанівських садах

До столичної влади звернулися по допомогу в петиції

У Дніпровському районі Києва на Русанівських садах в радіусі кілометру немає жодного укриття. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12309 Артем Лук'янець вимагає від столичної влади встановити наземні укриття на території Русанівських садів.

"Русанівські сади — це частина Дніпровського району міста Києва і в ньому стабільно проживають тисячі людей. Втім, незважаючи на це, на цій території відсутні будь-які укриття. В додатку "Київ Цифровий" є офіційна мапа укриттів на якій видно, що найближче укриття знаходиться на вулиці Комбінатній 25, що за межами Русанівських садів", — зазначив автор петиції.

За його словами, мешканцям найвіддаленіших частин Русанівських садів потрібна мінімум година аби пішки дістатися до цього укриття. Враховуючи той факт, що Русанівські сади мають лише один офіційний в'їзд-виїзд по вулиці Центральна Садова від влади Києва вимагають забезпечити наземні укриття на зупинках громадського транспорту: Садова 3, Садова 5, Садова 10, Садова 15, Садова 20, Садова 25 та Садова 32.

"Всі ці зупинки розташовані вздовж вулиці Центральна Садова, до якої мають вихід абсолютно усі мешканці Русанівських садів", — пояснив автор петиції.

Столичну владу також закликали провести аналіз можливості будівництва повноцінного підземного укриття на території Русанівських садів. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Відповідні кадрові рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Читайте також, як у Києві протестували автоматизований доступ до укриттів.

Дивіться відео, як у Києві виглядає перше бетонне мобільне укриття.

Читайте также