У Київському обласному онкологічному диспансері облаштували укриття

Як виглядає цей об’єкт

У Київському обласному онкологічному диспансері облаштували укриття, в якому одночасно можуть перебувати понад 200 пацієнтів. Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, цілодобово в терапевтичному відділенні онкодиспансера перебувають 250 осіб. Зокрема 220 хворих, серед яких діти. Площа укриття становить 700 квадратних метрів. Його облаштовували коштом лікарні.

Що зробили і які умови тут для пацієнтів:

·       демонтажні роботи покриття підлоги, штукатурки, цегляних коробів, стяжки, дверних та віконних полотен;

·       ремонтно-будівельні та оздоблювальні роботи підлоги та стін;

·       заміну дверей та вікон, та внутрішніх мереж електропостачання, водопостачання та каналізації

·       встановлення вентиляційної системи.

В укритті є приміщення для кожного відділення терапевтичного корпусу. Зокрема, кімнати з ліжками, три маніпуляційні, санітарні кімнати, приміщення для зберігання запасу лікарських засобів, запасів води і продуктів харчування.

"Тепер пацієнти дорослого та дитячого онкогематологічних відділень, хіміотерапевтичного і паліативного відділень онкологічного диспансеру мають можливість перебувати в безпеці під час повітряних тривог. Більше того, можуть безперервно лікуватися", — заявив Кравченко.

Продовжують облаштовувати укриття в медичних закладах області, додав посадовець. На сьогодні повністю придатні укриття є в трьох десятках медзакладах, включаючи стаціонари, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі. Згодом стало відомо, що озеро Синє розпочнуть розчищати за три тижні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися