Сквер Василя Стуса у Києві захистили від забудови

У мерії столиці відповіли на занепокоєння киян

У Києві сквер Василя Стуса, який розташований на перетині вулиць Академіка Палладіна та Кільцевої дороги, захищений від забудови юридично. Про це заявив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

Будівництво на ділянці, де розташований сквер Василя Стуса, унеможливлено повністю, наголосив секретар Київської міськради Володимир Бондаренко. Він пояснив, що у травні 2021 року міськрада столиці передала у постійне користування земельну ділянку площею понад один гектар для благоустрою зелених насаджень та обслуговування території скверу Василя Стуса. Офіційно вона належить до земель рекреаційного призначення.

Володимир Бондаренко нагадав, що у 1965-1972 роках на території скверу імені Василя Стуса стояв будинок. У ньому на другому поверсі поет жив разом із сім’єю. Під час будівництва Окружної дороги цей будинок знесли. У 2006 році місцеві мешканці почали діяльність із облаштування скверу. Проте у 2007 року ця земля була продана, а у 2009 році забудовник почав вирубувати тут сосни, розповів секретар Київської міської ради.

У лютому 2010 року сквер було найменовано іменем Героя України Василя Стуса, а у травні 2015 року зону відпочинку оновили за кошти столичного бюджету. Після цього питання можливої забудови скверу виникало кілька разів, останній раз — у зв’язку з розробкою детального плану території, повідомив заступник мера Києва.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку. 

Читайте також, що мешканці Голосіївського району Києва звернулися до Київської міської державної адміністрації з проханням зберегти парк "Теремки" від забудови черговим житловим комплексом. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися