Андріївський узвіз приведуть в порядок

Комунальні служби проведуть роботу з власниками квартир на Андріївському узвозі

Історичний центр Києва приводять в порядок. Не так давно на Воздвиженці встановили міні-скульптуру Михайла Булгакова. Тепер же, згідно повідомленням видання "Вечірній Київ", Андріївський узвіз зміниться. Співробітники Департаменту охорони культурної спадщини, Подільської РДА, КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району" повинні провести роботу з власниками квартир у будинках-пам'ятках. Їх намагатимуться переконати в тому, що балкони-"шпаківні", кондиціонери, супутникові антени псують вигляд. До того ж це порушує норми чинного законодавства  щодо пам'яток архітектури та історичних цінностей.

"Патрулювання ж Муніципальної охорони і нормальна робота камер стане в боротьбі з графітчиками і просто хуліганами, які псують фасади історичних будинків", – розповів директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Він також повідомив, що Департаментом підготовлено лист на Муніципальну охорону з патрулювання Андріївського узвозу, на Департамент інформаційно-комунікаційних технологій налагодження ракурсу камер спостереження на будинках для того, щоб можна було спостерігати за всією вулицею.

Нагадаємо, що довжина знаменитої вулиці становить 735 метрів. На ній розташовані 36 будівель, які мають історичне значення. Серед визначних пам'яток — замок Річарда, Андріївська церква і Замкова гора.

У свій час портал "Коментарі" повідомляв, що Андріївський узвіз очистили від Мафів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися