Київські митники вилучили запчастини до бойових машин піхоти (ФОТО)

Відправник шість раз за місяць порушував митні правила

Київські митники вилучили товари військового призначення, які намагалися вислати з України поштою. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської митниці.

Незаконну схему пересилання у міжнародних експресвідправленнях складових частин трансмісії броньованих транспортних засобів організував порушник митних правил "зі стажем". Лише за місяць чоловік намагався шість разів переслати за кордон товари подвійного використання, зазначили у Київській митниці. Цього разу його посилку ретельно перевірили та знайшли складові до бойових машин піхоти. Митники уточнили, що переміщення таких товарів можливе лише за наявності дозволу Держекспортконтролю.

Відправник намагався замаскувати металеві предмети, вказавши у документах, що висилає диски. У посилці справді знаходились 17 дисків. Проте справжнє призначення цих виробів встановила експертиза. Товари виявилися фрикційними дисками зі складовими частинами трансмісії бойових машин піхоти та їх модифікацій. Заборонені предмети військового призначення вилучили, а на порушника склали адміністративний протокол.

Нагадаємо, у міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники митної служби вилучили понад 40 кілограмів срібних прикрас з Індії. 38-річний чоловік привіз рейсом із Делі дві валізи, в яких під час перевірки виявили срібні кільця, сережки, намиста, підвіски, браслети та статуетки.

Раніше в міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземець намагався вивезти з України старовинний самовар.

Портал "Коментарі" також повідомляв, що на складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків прямували з Маріуполя до Ізраїлю.

Читайте також, як київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль та рекордну партію бурштину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися