У Києві можуть скасувати платні парковки: подробиці

У столиці через суд можуть скасувати рішення Київської міської ради про створення платних парковок в різних районах міста. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Окружного адміністративного суду Києва.

Відомо, що житель столиці подав до суду на Київраду за нібито незаконне захоплення землі для облаштування платних парковок. На сьогоднішній день суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній руслі. Позивач просить визнати рішення Київради, яке визначило список паркувальних майданчиків протиправним.

Нагадаємо, що раніше в столичній службі "Київтранспарксервіс" розповіли про новий режим платних парковок на житлових масивах міста, зокрема на Позняках, де недавно облаштували знаки платної стоянки. Про це повідомляється на сторінці підприємства в Facebook.

Відомо, що платні паркувальні майданчики знаходяться не у дворах, а вздовж доріг і були облаштовані знаками ще до зміни тарифів. В даний момент місто не має планів на платну парковку в дворах будинків.

Відповідну розмітку і знаки облаштували на майданчиках на вулицях Урлівська, Анни Ахматової, Олени Пчілки, Срібнокільська, Драгоманова та проспекті Петра Григоренка. У місцях, де немає відповідних знаків або розмітки, водій не зобов'язаний платити за парковку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Читайте также