На Троєщині проведуть промивку водопроводів

Мешканців попередили про профілактичні роботи

У Деснянському районі Києва відбудеться профілактична промивка водопровідних мереж. Про це попередили у комунальному підприємстві "Київводоканал", передають "Коментарі".

Промивати водопровідні мережі планують на кількох вулицях мікрорайону Троєщина в ніч з 7 на 8 жовтня. Роботи розпочнуться з 21:00 та триватимуть до сьомої години ранку. Комунальники попередили киян, що під час профілактики водопровідних мереж воду з-під крану пити не можна, вона також тимчасово буде не придатною для приготування їжі.

Профілактичну промивку водопроводу проведуть на вулицях Драйзера, Закревського, Сабурова та проспекті Маяковського. Мешканцям Деснянського району Києва рекомендували після проведення профілактики водопровідних мереж протягом 15 хвилин спустити воду з кранів.

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження, а у столичному водоканалі відреагували на застереження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Читайте також, що екологи почали позапланово перевіряти "Київводоканал".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися