Тарифи на опалювання: що робити киянам зі зламаними лічильниками

Та як несправність приладів обліку відобразиться на платіжках

Киян хвилює, що з початком опалювального сезону через непрацюючі прилади обліку їм доведеться зіткнутися з завищеними цінами за опалення у платіжках. Ситуацію прокоментував під час засідання Київської міської ради заступник мера Києва Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

"Якщо виходить лічильник з ладу, або якісь інші проблеми. У нас є випадки крадіжок. В наступному опалювальному сезоні нараховується ціна за показниками минулого опалювального сезону, тому є час, щоб вирішити ці питання", — сказав Пантелеєв.

Скільки приладів обліку загальнобудинкової теплової енергії у Києві зараз не працюють, або покази яких не враховуються при нарахуванні платіжних документів заступник мера столиці назвати не зміг, але пообіцяв надати відповідь щодо цього питання на депутатський запит.

"Сьогодні підприємство зможе витрачати кошти від тарифу на те, щоб перевіряти й ремонтувати лічильники. Яка кількість, я зараз точно не скажу, оскільки по цьому питанню треба чітку інформацію", — зазначив Пантелеєв.

Він також поінформував, чи вистачить Києву ресурсів, щоб не піднімати тарифи на опалення для населення.

Нагадаємо, заступник мера Києва Петро Пантелеєв розповів про райони Києва, де найбільше проблемних питань щодо старту опалювального сезону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних та релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, чому у Києві можуть повернути віялові відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися